Wilt u meer weten over zonnepanelen,
of wat u kan doen aan tocht,
of een hoge energierekening?

Onze energiecoaches staan klaar om u te helpen energie te besparen.

Een energiecoach is een deskundige vrijwilliger die inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort informeert over energiebesparing in een één-op-één gesprek.

 

Energiecoaches zijn buurtgenoten met een eigen interesse in duurzaamheid die een aanvullende training hebben gevolgd via de gemeente.

Ze kunnen u wegwijs maken in allerlei energie-gerelateerde vraagstukken. De gesprekken vinden in overleg digitaal/telefonisch of fysiek plaats, met inachtneming van de coronamaatregelen.

 

U kunt gratis en vrijblijvend een energiegesprek boeken met één van onze coaches.

Komt u er niet helemaal uit of heeft u vragen?

Thema’s

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u kiezen onder welk thema uw vraag valt:

1. Energiebesparing algemeen

U kunt bij de energiecoach terecht met allerlei uiteenlopende vragen over energiebesparing: uw energierekening is bijvoorbeeld erg hoog uitgevallen of u wil tips voor uw schimmelige badkamer. De energiecoach kan met u de woning doornemen en u per vertrek tips geven. Alleen al door simpele gedragsaanpassingen kunt u een hoop besparen op uw energierekening.

2. Warmtecamera – najaar 2022 weer mogelijk

De energiecoach kan een warmtescan van uw woning maken met een speciale warmtecamera. Op een warmtescan kunt u zien hoe goed de isolatie van uw woning is: hoeveel warmte ontsnapt via de muren, ramen en kieren. Zo kunt u snel zien waar de isolatie verbeterd moet worden. Warmtescans kunnen het beste gemaakt worden in de winter wanneer de weersomstandigheden juist zijn (o.a. een groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten). Op dit moment is het dus niet mogelijk om een afspraak met de warmtecamera te boeken.

3. Isolatie

Technische oplossingen om energie te besparen richten zich op betere isolatie van de woning: de vloer, de spouwmuren, het dak en de ramen. Door uw woning beter te isoleren kunt u energie besparen, wat goed is voor uw portemonnee en het milieu, maar u zult hiermee ook uw comfort verbeteren omdat uw woning minder tochtig wordt door betere isolatie.

4. Energieopwek en alternatieve verwarming

Er zijn allerlei manieren om zelf duurzame energie op te wekken. Door zonnepanelen op uw dak te leggen kunt u uw eigen elektra opwekken. Ook alternatieve manieren van verwarmen kunt u bespreken met de energiecoach. U kunt ervoor kiezen om uw water te verwarmen met een zonneboiler i.p.v. met aardgas. Warmtepompen zijn een alternatief voor het verwarmen van uw woning. Benieuwd naar de mogelijkheden die passend zijn voor uw situatie? Neem contact op met de energiecoach.

5. Woonscan voor inwoners van ‘de Mosterdhof’ in Westervoort

In het kader van wijkontwikkelingsplan Mooi Mosterdhof zijn er woonscans beschikbaar voor inwoners van die wijk; inclusief de dorpsstraat. Met het Woonplan krijgt u inzicht in de maatregelen die u nu al kunt uitvoeren om klaar te zijn voor de toekomst, op maat gemaakt voor de woning. De maatregelen zijn in 3 logische stappen verdeeld en geven inzicht in de volgorde, kosten en wat u er mee kunt besparen.

Maak nu een afspraak

Vul eerst uw naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer in. Kies dan het thema waar uw vraag onder valt. Klik als alles is ingevuld, onderaan op “Bevestig Afspraak”. Uw verzoek zal worden verzonden naar een energiecoach die contact met u opneemt om een datum en tijd te vinden die u beiden uitkomt om het gesprek te plannen.

Adres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.